Úžasný hrčekový koláč, ktorý je jednoduchý na prípravu, ale zároveň svojou chuťou príjemne prekvapí aj náročných gurmánov.
Budeme potrebovať
Základ:
3 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček cukru
3 lyžice kakaa
štipka soli
2 lyžičky sódy bikarbóny
3/4 hrnčeka oleja
2 hrnčeky studenej vody
2 lyžice octu
Vrch:
2 tégliky kyslej smotany
1 smotana na šľahanie + stužovač šľahačky
2 vanilkové cukry
Strúhanú čokoládu
Postup prípravy
Všetky suché prísady zmiešame dohromady a potom pridáme mokré prísady (tie si tiež zmiešame zvlášť v miske), dôkladne prešleháme a navrstvíme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút, ale je to len veľmi približné, každá rúra pečie inak a preto si piškótu skontrolujte špáradlom.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a spojíme s kyslou smotanou, zmiešanou s cukrami. Natrieme na vychladnutý korpus a nastrúhame čokoládu.
Milujem jednoduché hrnčekové koláčiky,zákusky pekne ďakujem