Nemáte čas piecť alebo sa vám proste nechce, no napriek tomu by ste si radi pochutnali na výbornom koláči? Napriek svojej jednoduchosti tento prekvapí svojou výbornou chuťou!
Budeme potrebovať
500 g maslových keksov
Prvý krém:
1 liter mlieka
100 g kukuričného škrobu
100 g cukru
1 vanilkový cukor
125 g masla
Druhý krém:
500 ml smotany na šľahanie
200 g čokolády
Postup prípravy
Poukladajte sušienky na plech a jemne ich navlhčite mliekom. Na prvý krém si dajte rozhriať mlieko a v samostatnej miske zmiešajte cukor a kukuričný škrob s trochou studeného mlieka aby ste získali hladkú zmes.
Keď začne mlieko vrieť, pridajte zmes za stáleho miešania na miernom ohni asi dve minúty. Do horúcej zmesi vmiešame maslo a hotovú zmes vylejme na sušienky.
Na druhý krém potrebujeme vyšľahanú šľahačku, do ktorej nalejeme rozpustenú čokoládu. Takéto vrstvy na seba dávame postupne, až keď tá prvá vychladne v chladničke. Na záver celý dezert necháme cez noc oddychovať v chladničke a na ďalší deň podávame.