Recept na kuracie stehná ktorý využije na maximum chuť mäsa v dokonalom spojení s ryžou, ktorých chute sa spoja a vytvoria z obyčajného jedla výnimočný gastronomický zážitok :-)
Budeme potrebovať
2 kuracie stehná
1 červenú papriku
1 zelenú papriku
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku na plátky
2 paradajky
1 jarná cibuľka
mrazený hrášok
2 plátky masla
lyžica oleja
1 hrnček ryže Parboiled
2 hrnčeky vody
soľ
čierne korenie
tymián
štípka šafránu
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na mesiačiky.
Umyté stehná položíme na cibuľu a cesnak do pekáča.
Okoreníme a na vrch dáme plátok masla. Podlejeme trochou vody a dáme na 20 minút do rúry. Pečieme prikryté.
Medzitým na oleji orestujeme ryžu do sklovata. Pridáme všetku zeleninu nakrájanú na kúsky, ochutíme a zalejeme vodou.
Z pekáča vytiahneme stehná a vlejeme ryžu so zeleninou.
Hore položíme stehná a prikryté pečieme ďalších asi 25-30 minút do zmäknutia ryže a mäsa. Voda vsiakne do ryže a spojí sa chuť mäsa a ryže.