Klasické, skvelé mäkučké rožky. Obsahuje masť ktorá im dodá tú správnu chuť.
20 g droždie
500 g hladkej múky
30 g bravčovej masti
260 ml vlažnej vody
2 čl soli
1 čl cukru
Pečieme 16-20 minút
1.Pre dosiahnutie nadýchaných rožkov odporúčam múku preosiať. Pridajte všetky suroviny, vrátane droždia to netreba zvlášť pripravovať. Vypracujte cesto ktoré by sa nemalo lepiť.
2. Nechajte hodinu kysnúť
3. Pripravte si 10 cestových guliek posypanie plochy múkou je nepotrebné.
4. Z každej guľky urobíme trojuholník pomocou valčeka a rúk. Následne od spodku od širšieho konca zrolujeme do tvaru rožka. Môžete trochu natiahnuť.
5. Na plech dáme papier na pečenie. Poukladáme ich naň, a necháme prikryté ešte kysnúť 45 minút .
6. Vyhrejeme rúru na 220 stupňov. Na dno dáme starší plech.
7. Rožky pred vložením postriekame vodou. Vložíme ich do rúry a do spodného starého plechu vylejeme šálku vody. Rýchlo zavrieme. Po 8 minútach vyberieme plech s vodou.
8. Pečieme potom ešte približne 10 minút (podľa zafarbenia rožkov).