Úžasne chutný hrnčekový chlieb pre začiatočníkov, ktorého príprava zaberie len 5 minút :-)
Hrnčekový chlieb pre začiatočníkov, alebo veľmi zaneprázdnených. Príprava zaberie len 5 minút, pečenie asi 50 minút. Môžete ho zamiesiť večer a ráno šup do rúry. Dá sa tiež pripraviť ráno pred odchodom do práce a upiecť po návrate.
Tento chlieb má veľké oká v striedke a úžasne chrumkavú, tenkú kôrku. Najradšej ho mám hneď čerstvý, namáčaný do olivového oleja.
Receptu sa naozaj netreba báť. Aj keď ste s kysnutým cestom nikdy nepracovali, chlieb sa vám určite podarí. Nemusíte ho ani nijako špeciálne hniesť a tvarovať. Stačí len premiešať suroviny vareškou a potom celé preložiť do dobre tesniaceho hrnca či pekáča s pokrievkou.
Múku môžete namixovať. K hladkej pšeničnej pridať žitnú celozrnnú alebo špaldovú. Chlieb sa podarí aj tak, len bude hutnejší.
Ochutiť ho môžete rascou, semienkami, orechami, sušenými rajčinami, bylinkami, alebo sušenou cibuľkou.
1 hrnček = 250 ml
Môžem sa spýtať, že pri použití čerstvého droždia, koľko droždia dať? Ďakujem
0,5kg